ONTDEK BOEDAPEST OP DE FIETS

Een stad als Boedapest is heel goed geschikt om op de fiets te ontdekken. Het klimaat is er over het algemeen prima en op de fiets ben je gezond bezig. Je kunt met de fiets ook meer plekjes ontdekken en zien dan wanneer je in een bus zit. Er zijn volop mogelijkheden om Boedapest op de fiets te ontdekken. Je kunt natuurlijk een fiets huren en vervolgens zelf op pad gaan. Je kunt deelnemen aan een fietstocht door Boedapest met een ervaren gids die je van alles laat zien en ook veel interessante informatie en tips kan geven.

Fietstours door Boedapest

In Boedapest kun je deelnemen aan verschillende fietstours. Deze fietstochten met gids (Nederlandstalig en bij sommige tours Duitstalig of Engelstalig) kun je reserveren bij Baja Bikes. Dit bedrijf is gespecialiseerd in fietstochten in steden over heel de wereld.

Er zijn verschillende fietstochten die je kunt boeken, waarvan de Boedapest Highlights Fietstour veruit de meest populaire is. Binnen een tocht van ongeveer 2,5 uur bezoek je de belangrijke bezienswaardigheden van Boedapest zoals het Heldenplein, de synagoge, het badhuis Szechinyi, het Parlementsgebouw en het Plein van de Vrijheid.

Ken je de hoogtepunten van Boedapest wel en heeft de Highlights Fietstour daarom voor jou niet zoveel meer te bieden? Kies dan voor verdieping! Baja Bikes biedt twee leuke fietstochten die net wat anders te bieden hebben. Zo kun je met de Donau Fietstour kennismaken met de Donau en het prachtige middeleeuwse dorpje Szentendre. Je komt terug per boot of trein. Wil je wat meer in de historie van Boedapest duiken dan is de 3,5 uur durende Retro Boedapest Fietstour misschien iets voor jou. Thema is het Boedapest van de jaren zeventig van de vorige eeuw waarbij je onder andere het Margaret eiland, het Vrijheidsplein, de kathedraal en het Parlementsgebouw bezoekt.

fietstour in Boedapest

Reserveren is verplicht

Vooraf reserveren is een must. Zonder reservering kun je niet mee. Voor de Nederlandstalige Boedapest Highlights Tour geldt dat deze soms vrij snel uitverkocht zijn en dat op tijd reserveren daarom wel handig is. Dat is echter zonder risico, want je hoeft niet vooraf te betalen en je mag gratis wijzigen of annuleren. Mocht het weer je niet aanstaan dan cancel je de trip gewoon of je verschuift hem naar een andere dag. Als er regen valt tijdens de fietstocht dan zijn er ook gratis ponchos beschikbaar.

BEKIJK ALLE FIETSTOURS IN BOEDAPEST