BOEDAPEST VOORDEELKAARTEN

Net als in veel andere toeristische steden kent ook Boedapest een toeristenkaart waarbij je een aanzienlijk voordeel kunt behalen. Reis gratis met het openbaar vervoer, bezoek musea of bezienswaardigheden gratis of krijg soms flinke kortingen op entreeprijzen. De toeristenkaart voor Boedapest heet Budapest Card en is te koop met een geldigheid van 24, 48 of 72 uur. In verhouding is de driedaagse kaart goedkoper dan de kaart voor één of twee dagen.

Dit zit inbegrepen in iedere Budapest Card:
• onbeperkt gebruik maken van alle vormen van openbaar vervoer zoals de metro, de trolleybussen, voorstedelijke treinritten, de tandradbaan, trams en bussen.
• Gratis deelnemen aan twee verschillende rondleidingen. De eerste wandeling start om 10:30 uur waarbij je met een Engelstalige gids het stadsdeel Boeda ontdekt. De tweede wandeling start om 14:00 uur en brengt je door het stadsdeel Pest. Deze dagelijkse rondleidingen duren ongeveer twee uur.
• Gratis entree tot het St. Lukács badhuis. Binnen de geldigheid van de kaart mag je 1 keer naar binnen.
• Gratis toegang tot zeven populaire musea in Boedapest te weten het Boedapest historisch museum, Kiscelli museum, Aquincum museum en het Archeologisch park, museum voor schone kunsten, Hongaars nationaal museum, de Hongaarse Nationale galerie en het Vasarely museum. Voor tijdelijke exposities moet bijbetaald worden, maar als houder van de Budapest Card krijg je daar wel tien procent korting op.
• Korting op andere musea, bezienswaardigheden, excursies en restaurants. De korting kan oplopen tot 50%.

Gezien de lage aanschafprijs heb je de investering er vrij snel uit, zeker als je voor de kaart van 48 of 72 uur kiest. Als je alles los moet doen en regelmatig het openbaar vervoer gebruikt in Boedapest dan ben je aan losse kaartjes al snel het dubbele of meer kwijt.

MEER INFO OVER DE BUDAPEST CARD
en koop direct online

Budapest Card